Πανόραμα

Πάνω από το εντυπωσιακό οροπέδιο Ασκύφου στα Σφακιά βρίσκεται το «Πανόραμα» της οικογένειας Λεντάρη. Περιλαμβάνει παραδοσιακή ταβέρνα, δωμάτια και ξενώνες (studios) με απεριόριστη θέα στο οροπέδιο και το οθωμανικό φρούριο Κουλέ.

« … Όταν το 1998 μπήκαμε δειλά στο χώρο της εστίασης με την οικογενειακή μας ταβέρνα «Πανόραμα», τον ακρογωνιαίο λίθο της προσπάθειάς μας αποτέλεσαν τρεις πατροπαράδοτες αρχές:

Εντιμότητα

Κρητική φιλοξενία

Γνήσια σφακιανή κουζίνα

Στο πέρασμα των χρόνων στηρίξατε την προσπάθειά μας … και σας ευχαριστούμε γι΄ αυτό! Το δικό μας όραμα είναι να ανταποκρινόμαστε στις δικές σας ανάγκες για ποιοτική φιλοξενία με σύγχρονες ανέσεις, πάντα με σεβασμό στο φυσικό περιβάλλον και την τοπική οικονομία. »

Το Οροπέδιο

Το Οροπέδιο Ασκύφου (από το αρχ. σκύφος = πλατύστομο κύπελλο, τάσι) εκτείνεται στις ανατολικές παρυφές των Λευκών Ορέων (50 km από την πόλη των Χανίων) και σε υψόμετρο περίπου 800 m. Χάρη στη γεωφυσική του θέση απολαμβάνει το προνόμιο του δροσερού καλοκαιριού, ενώ οι συχνές χιονοπτώσεις το καθιστούν έναν από τους πιο γνωστούς χειμερινούς προορισμούς της Κρήτης. Δεύτερο σε έκταση μετά του Ομαλού, είναι το μεγαλύτερο οροπέδιο του νομού Χανίων που κατοικείται όλο το χρόνο με πληθυσμό 400 περίπου μόνιμων κατοίκων.

Το χωριό Ασκύφου απαρτίζουν τέσσερις γειτονιές, χτισμένες γύρω από τον εύφορο κάμπο του, στον οποίο καλλιεργούνται αιώνες τώρα, αμπέλια, σιτηρά και οπωροκηπευτικά, με τη διάσημη ασκυφιώτικη πατάτα να κατέχει ξεχωριστή θέση. Κρέατα εξαιρετικής ποιότητας, αρνίσια και κατσικίσια, ντόπια γαλακτοκομικά, ευωδιαστά κουλούρια, φρεσκοψημένο σφακιανό παξιμάδι, τσικουδιά και σπιτικό κρασί, μέλι κι άγρια βοτάνια είναι μερικά από τα πλούσια δώρα της ασκυφιώτικης γης.
Φωτογραφίες

Επικοινωνία

Πανόραμα-Αφοί Λεντάρης

Ασκύφου, Σφακιά, Κρήτη

Τηλ.: 28250 95492

 

Εικόνες

Κινηθείτε πάνω τις εικόνες για μεγένθυση!